keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

FFL: Kurkku/tomaattileivät

FFL ruokien valmistukseen menee useimmiten kohtalaisen kauan aikaa, ainakin niihin herkullisimpiin, mutta toki löytyy myös nopeaa mahan täytettä. Kun on kiire, niin itse laitan kurkku- tai tomaattileipiä.

Eli:

- 100 % täysjyväleipää kauraa tai ruista, suosittelen kauraa (vältä vehnäjauhoja)
- tummalehtistä salaattia, esm Romaine (kestää kauan)
- kurkkuviipaleita tai tomaattiviipaleita
- majoneesia
- Yrttisuolaa: Herbamare

Majoneesia saa käyttää, toki myös voita leivän päällä (kevyesti), mutta siinä ei saisi olla sokeria. Itse kyllä käytän Plamilin kananmunatonta luomumajoneesia. Se on maukas huipputuote, joka tosin sisältää sitä sokeria. Mutta ei nyt aina tarvitse sitä pilkkua viilata :) Jos olet tiukalla FFL dieetillä, niin silloin käytä sokeritonta majoneesia tai jätä leivän voitelu kokonaan. Tärkeintä on, että leivän päällä on paljon vesipitoista ruokaa eli salaattia ja kasviksia.

Kurkkua ja tomaattia voi toki laittaa molempia ja muitakin kasviksia leivän päälle maun ja halujen mukaan, silloin kuitenkin kannattanee laittaa toinen leivän puolikas päälle ikäänkuin hamppariksi, niin pysyy eväs paremmin koossa. Mutta jos haluat pitää hiilareiden määrän kurissa, niin syö vain yksi leivänpuolikas ja vähemmän päällysteitä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti